Vegoburgare Med Chilidressing Och Zucchinifries
RECEPT
- Tänd grillen och invänta fin glöd (alt. stek i stekpanna)
- Medan du väntar på glöden, rör samman alla ingredienser till chilidressingen.
- Skär tomat och lök i skivor och saltgurka på längden.
- Hetta upp en kastrull med frityrolja, den ska ha en temperatur på 180°C när den är tillräckligt varm. Ha gärna ett lock nära till hands när du ska fritera.
Halvera zucchinin på längden och dela den i tredjedelar, skär den sedan i långa stavar. Blanda mandelmjöl och vitlökspulver. Rulla zucchinistavarna i mjölblandningen och fritera i omgångar tills de har en fin och gyllene färg, det tar ungefär 5 minuter. Ta upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt direkt. - Grilla Peas of Heaven burgare på grillen (alt. stek i en stekpanna) i ungefär 2-3 minuter på varje sida, lägg på ostskivorna mot slutet.
- Servera vegoburgarna med bröd, dressingen, grönsaker och zucchinifriesen.
4 portioner
Tid: 45 minuter
- 2 pkt Peas of Heaven burgare
- 4 hamburgerbröd
- 8 salladsblad (t ex hjärt-, isberg, krisp-, kruksallad)
- 2 tomater
- 1 gul lök
- 4 saltgurkor
- 4 skivor veganost
- Rostad lök
Chilidressing
- 1dl veganmajonnäs
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk sriraschasås (alt. i msk chilisås)
- 4 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk agavesirap
- Salt
Zucchinifries
- 2 zucchinis
- 1 1/2 dl mandelmjöl (alt. polenta, mannagryn, maizena)
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 l frityrolja
- Flingsalt