Tre Sorters Pizzor
RECEPT
- Smula sönder jästen i en degbunke. Tillsätt ljummet vatten, rör tills allt löst sig.
- Addera olja, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen smidig. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i en timma
- Förbered vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, grädde salt och pepapr med pressad vitlök.
- Förste köttfärsen med salt peppar och valfri mängs chiliflakes.
- Arbeta ihop degen på arbetsbord efter jäsning och dela upp i fyra lika stora delar. Kavla ut till bottnar.
- Rör ihop krossade tomater och olivolja, smaka av med salt.
- Lägg på tomatsåsen, ost, halverade körsbärstomater samt ditt val från Peas of Heavens sortiment och flingsalt.
- Baka pizzan i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.
- Toppa med färsk basilika, salladsblad, vitlökssås och pinjenötter.
Pizzadeg (för tre små pizzor)
- 25g jäst
- 2,5dl vatten
- 2msk olivolja
- 0,5tsk salt
- 6dl vetemjöl
Tomatsås
- 1 butk krossade tomater
- 1/2dl olivolja
- Salt
Topping
- 150g vegansk mozzarella
- 100g körsbärstomater
- Peas of Heaven Chorizo, Färs och/eller Middagskorv
- Chiliflakes
- Flingsalt
- Färsk basilika
- Färska salladsblad
- Pinjenötter
Vitlökssås
- 0,5dl matyoghurt
- 0,5dl vegansk matgrädde
- 1 vitlöksklyfta
- Salt och peppar