Tacos med hemmagjord kryddblandning, picklad rödlök och guacamole
RECEPT
- Börja med att pickla rödlöken för att försäkra dig om att den hinner svalna. Blanda ihop en 3-2-1 lag på spisen, lägg i skivad rödlök när sockret löst upp sig. Låt svalna i en burk i kylskåp.
- Dags för guacamolen: Kärna ur två mogna avokados och mosa lätt. Finhacka en tomat och tillsätt i avokadomoset. Tillsätt saften från en lime, en pressad vitlöksklyfta, flingsalt, chili samt koriander
- Påbörja sedan din tacokrydda. Blanda samman paprikapulver, chilipulver, spiskummin, oregano, samt vitlökspulver. Mortla tills dess att kryddorna är väl blandade. Förvara kryddblandningen i en burk med lock.
- Stek färsen från Peas of Heaven i en skvätt rapsolja. Tips: Försök att hela tiden röra runt i färsen när den steks för att motverka att den formas och steks i större bitar.
När färsen är genomstekt, det vill säga, när den är helt varm samt finfördelad i stekpannan, tillsätter du 1-2msk av kryddblandningen. Smaka av och tillsätt mer vid behov, tänk på att färsen är relativt salt i sig och var därför varsam med att hälla på extra salt vid tillagning.
Servera din tacofärs i skal eller tortillas tillsammans med den picklade löken och guacamolen. Addera även ditt val av färska grönsaker, riven ost, salsasås samt matyoghurt eller gräddfil.
1 paket Peas of Heaven färs, 350g
Picklad rödlök
- 1 rödlök
- 3 delar vatten
- 2 delar socker
- 1 del ättika
Guacamole
- 2 avokados
- 1 tomat
- 1 vitlöksklyfta
- Saften från en lime
- En nypa flingsalt
- Chiliflakes efter smak
- Koriander efter smak
Tacokrydda
- 1tsk paprikapulver
- 1 ½ msk chilipulver (gärna ancho)
- 1 ½ msk spiskummin
- 1/2tsk torkad oregano
- 1/2msk vitlökspulver