Sallad Med Rostad/Grillad Blomkål, Morot, Linser Och Örtdressing Med Chorizo
RECEPT
Sätt ugnen på 225 grader. Dela upp blomkålen i mindre bitar och tvätta av morötterna och skär bort blasten (men spara ca 2 cm av blasten på morötterna). Ta fram en skål och häll i 2 msk av oljan, agavesirap, kumminfrön och ha i blomkålen och morötterna och rör runt. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 30 minuter. Vänd grönsakerna 2-3 gånger. Koka linserna enligt förpackning. Häll av överflödigt vatten och blanda med 1 msk olja.
Dressing: Skölj blasten och persiljan. Lägga alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät dressing. Späd eventuellt med vatten. Har du inte morotsblast ersätter du det med mer färska kryddor.
Montering: Tänd grillen och grilla chorizon alt. skiva chorizon och stek 2-3 minuter per sida i en stekpanna. Lägg upp salladsblad på ett stort fat, häll över linserna och lägg över blomkål och morötter. Häll över 1/3 av dressingen och blanda runt. Toppa med sockerärtor och korven och servera med resterande dressing.
4 Portioner
Tid: 45 minuter
Ingredienser
- 1 pkt Peas of Heaven chorizo
Sallad:
- 1 blomkålshuvud
- 400 g späda morötter
- 2 tsk kumminfrön
- 2 tsk agavesirap
- 3 msk olja
- 1 pkt gröna linser
- 70 g gröna blad
Dressing
- 1 knippe morotsblast
- 1 knippe persilja
- 2 msk Kapris
- 1 tsk Dijonsenap
- 0.5 dl Olja
- 1 msk vinäger
- 3 msk tahini
- Salt och peppar