Middagskorv Med Paprika Och Röd Curry

RECEPT

Sätt ugnen på 200°C, varmluftseffekt.

Börja med att skära Peas of Heaven Middagskorv i skivor om 1-2 cm. Undvik att skära ända ner; korven ska fortfarande hålla ihop. Lägg i en ugnssäker form.

Dela, kärna ur och skär paprikan i större bitar. Skiva löken i båtar. Fyll korvskivorna med lök och paprika. Skär sedan broccolin i buketter och lägg runtom korven.

Blanda kokosmjölk, 2 tsk röd currypasta, ingefära, vitlök, honung (eller agavesirap), maizena och salt i skål. Häll därefter såsen över korven och toppa med ost och cashewnötter.

Ugnsbaka i ca 30 minuter, tills korven får en fin och gyllene färg.

Koka under tiden riset enligt anvisningen på förpackningen.

Dekorera korven med hackad koriander och eventuellt lite mer röd chilipasta.

 

4 portioner
Tid: 30 minuter

Ugnsbakad Middagskorv

  • 1 Peas of Heaven Middagskorv
  • 1 rödlök
  • 2 paprikor
  • 250 g broccoli, färsk alt. fryst
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 tsk röd chilipasta + ev. 1 tsk till garnering
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk honung eller agavesirap
  • 2 tsk maizena
  • salt
  • 1 dl veganost
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • 1/2 dl koriander

Serveras med ris.