Lasagne Med Peas Of Heaven Veganfärs Och Portabellosvamp
RECEPT
- Fräs Peas of Heaven veganfärs i olja i cirka 3 minuter på medelvärme. Tillsätt lök, vitlök, oregano, tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater, vatten, buljong, vinäger och grädde. Koka ihop på svag värme i cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 215°C, varmluftseffekt.
- Ansa och plocka av bladen på kålen. Skiva svamp och zucchini tunt, gärna på en mandolin.
Smörj en ugnssäker form med olivolja. Lägg några kålblad i botten tillsammans med svamp och zucchini (så att grönsakerna är lasagneplattor), bred ett jämt lager med färs över. Fortsätt varva med kål, svamp, zucchini och färs i flera lager tills färsen tar slut. Strö över ost och gratinera i ugnen i cirka 20 minuter. - Blanda under tiden alla ingredienser till basilikaröran, smaka av med salt och peppar.
- Rippla över lite basilikaröra på lasagnen, garnera med mer färsk basilika och servera tillsammans med morotssallad.
4 portioner
Tid: 45 minuter
- 1 förpackning Peas of Heaven veganfärs
- 2 msk olivolja till stekning + 2 msk olivolja till formen
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk torkad oregano
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk rödvinvinäger
- 2 dl mandelgrädde alt. valfri vegansk grädde
- Salt och nymald svartpeppar
- 1 svartkålhuvud
- 2 portabellosvampar
- 1 zucchini
- 1 dl riven veganost
Basilikaröra
- 1/2 kruka basilika, hackade blad (spara lite till garnering)
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- ½ dl olivolja
- ½ dl pumpafrön
- 2 morötter, rivna eller svarvade till servering