Grillkorv Med Rostad Majs Och Mangosalsa
RECEPT
- Rosta majsen i en stekpanna med matolja i cirka 5 minuter på medelvärme, tillsätt vitlök och chili på slutet. Pulsmixa majskornen, grädde, citronsaft och -skal och salt till en röra med stavmixer eller blender.
- Koka steklöken knappt mjuk i lättsaltat vatten, det tar cirka 3-4 minuter. Häll av och kyl ner i kallt vatten. Koka upp vinäger, socker, salt och lagerblad, låt svalna. Skär av roten på löken och tryck ut mittdelen och lägg i ättikslagen. Låt löken ligga i lagen minst en timma, gärna i två dygn.
- Blanda alla ingredienser till mangosalsan.
- Grilla eller stek Peas of Heaven grillkorv, cirka 5 minuter.
Dela baguetten i lagom långa korvbröd och lägg i spenat och en korv. Toppa med tillbehören och servera eventuellt med rotfruktspytt (stek t.ex. rotselleri, morot och palsternacka skuren i centimeterstora bitar i cirka 10 minuter på medelvärme i olivolja, smaka av med salt och peppar).
4 portioner
Tid: 45 minuter
- 1 pkt Peas of Heaven Vegan Grillkorv
- 1 surdegsbaguette
- 1 påse babyspenat (70 g) till servering
Rostad majskräm
- 340 g majs (1 stor burk), avrunnen
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, hackad
- 1/2 röd chili, finhackad
- 1 dl mandelgrädde alt. valfri vegansk grädde
- 1/2 citron, pressad saft och rivet skal
- salt
Picklad rödlök
- 200 g röd steklök alt. 2 rödlökar
- ½ dl rödvinsvinäger
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 2 lagerblad
Mangosalsa
- 1 mango, grovhackad
- 1 avokado, grovhackad
- 1/2 röd chili, finhackad
- 1 msk olivolja
- 1 lime, pressad saft och rivet skal
- 1/2 dl hackad mynta
Rotfruktspytt till servering