English
Blog
Mar 08
, Vegoburgare med chilidressing och zucchinifries

Vegoburgare med chilidressing och zucchinifries

4 portioner
Tid: 45 minuter

  • 2 pkt Peas of Heaven burgare
  • 4 hamburgerbröd
  • 8 salladsblad (t ex hjärt-, isberg, krisp-, kruksallad)
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 4 saltgurkor
  • 4 skivor veganost
  • Rostad lök

Chilidressing

  • 1dl veganmajonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sriraschasås (alt. i msk chilisås)
  • 4 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • Salt

Zucchinifries

  • 2 zucchinis
  • 1  1/2 dl mandelmjöl (alt. polenta, mannagryn, maizena)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 l frityrolja
  • Flingsalt

RECEPT

  1. Tänd grillen och invänta fin glöd (alt. stek i stekpanna)
  2. Medan du väntar på glöden, rör samman alla ingredienser till chilidressingen.
  3. Skär tomat och lök i skivor och saltgurka på längden.
  4. Hetta upp en kastrull med frityrolja, den ska ha en temperatur på 180°C när den är tillräckligt varm. Ha gärna ett lock nära till hands när du ska fritera.
    Halvera zucchinin på längden och dela den i tredjedelar, skär den sedan i långa stavar. Blanda mandelmjöl och vitlökspulver. Rulla zucchinistavarna i mjölblandningen och fritera i omgångar tills de har en fin och gyllene färg, det tar ungefär 5 minuter. Ta upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt direkt.
  5. Grilla Peas of Heaven burgare på grillen (alt. stek i en stekpanna) i ungefär 2-3 minuter på varje sida, lägg på ostskivorna mot slutet.
  6. Servera vegoburgarna med bröd, dressingen, grönsaker och zucchinifriesen.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *