fbpx
Blog
Apr 10
, Vegobullar

Vegobullar

För 1 pkt Peas of Heaven färs, 350g: 

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 gullök
  • Några droppar tryffelolja
  • Olja till stekning
  • Salt & Peppar

Vi får mycket frågor kring hur man bäst gör vegobullar av vår formbara färs. Det går faktiskt utmärkt att använda färsen precis som den är då den är smakrik i sig. Men här kommer ett recept för dig som vill ha lite fler ingredienser i dina vegobullar.

RECEPT

  1. Pressa vitlöksklyftan och hacka gullöken smått
  2. Rulla snabbt och lättsamt ihop färsen med vitlöken och gullöken (försök att bearbeta färsen så lite som möjligt)
  3. Hetta upp oljan i din stekpanna samt droppa i lite tryffelolja för att höja umami-smaken i dina vegobullar
  4. Stek vegobullarna på medelhög värme, tills dess att de fått en fin och lite knaprig stekyta och tills de är varma rakt igenom. Ca. 5 minuter (beroende på storlek)
  5. Salta och peppra på vegobullarna när de steks i pannan
  6. Servera med valfria tillbehör

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *