fbpx
Blog
Jan 28
, Tre sorters pizzor

Tre sorters pizzor

Pizzadeg (för tre små pizzor) 

  • 25g jäst
  • 2,5dl vatten
  • 2msk olivolja
  • 0,5tsk salt
  • 6dl vetemjöl

Tomatsås

  • 1 butk krossade tomater
  • 1/2dl olivolja
  • Salt

Topping

  • 150g vegansk mozzarella
  • 100g körsbärstomater
  • Peas of Heaven Chorizo, Färs och/eller Middagskorv
  • Chiliflakes
  • Flingsalt
  • Färsk basilika
  • Färska salladsblad
  • Pinjenötter

 Vitlökssås

  • 0,5dl matyoghurt
  • 0,5dl vegansk matgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

RECEPT

  1. Smula sönder jästen i en degbunke. Tillsätt ljummet vatten, rör tills allt löst sig.
  2. Addera olja, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen smidig. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i en timma
  3. Förbered vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, grädde salt och pepapr med pressad vitlök.
  4. Förste köttfärsen med salt peppar och valfri mängs chiliflakes.
  5. Arbeta ihop degen på arbetsbord efter jäsning och dela upp i fyra lika stora delar. Kavla ut till bottnar.
  6. Rör ihop krossade tomater och olivolja, smaka av med salt.
  7. Lägg på tomatsåsen, ost, halverade körsbärstomater samt ditt val från Peas of Heavens sortiment och flingsalt.
  8. Baka pizzan i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.
  9. Toppa med färsk basilika, salladsblad, vitlökssås och pinjenötter.

 

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *