English
Blog
Jan 10
, Tacos med hemmagjord kryddblandning, picklad rödlök och guacamole

Tacos med hemmagjord kryddblandning, picklad rödlök och guacamole

1 paket Peas of Heaven färs, 350g

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 3 delar vatten
  • 2 delar socker
  • 1 del ättika

Guacamole

  • 2 avokados
  • 1 tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saften från en lime
  • En nypa flingsalt
  • Chiliflakes efter smak
  • Koriander efter smak

Tacokrydda

  • 1tsk paprikapulver
  • 1 ½ msk chilipulver (gärna ancho)
  • 1 ½ msk spiskummin
  • 1/2tsk torkad oregano
  • 1/2msk vitlökspulver

RECEPT

  1. Börja med att pickla rödlöken för att försäkra dig om att den hinner svalna. Blanda ihop en 3-2-1 lag på spisen, lägg i skivad rödlök när sockret löst upp sig. Låt svalna i en burk i kylskåp.
  2. Dags för guacamolen: Kärna ur två mogna avokados och mosa lätt. Finhacka en tomat och tillsätt i avokadomoset. Tillsätt saften från en lime, en pressad vitlöksklyfta, flingsalt, chili samt koriander
  3. Påbörja sedan din tacokrydda. Blanda samman paprikapulver, chilipulver, spiskummin, oregano, samt vitlökspulver. Mortla tills dess att kryddorna är väl blandade. Förvara kryddblandningen i en burk med lock.
  4. Stek färsen från Peas of Heaven i en skvätt rapsolja. Tips: Försök att hela tiden röra runt i färsen när den steks för att motverka att den formas och steks i större bitar.

När färsen är genomstekt, det vill säga, när den är helt varm samt finfördelad i stekpannan, tillsätter du 1-2msk av kryddblandningen. Smaka av och tillsätt mer vid behov, tänk på att färsen är relativt salt i sig och var därför varsam med att hälla på extra salt vid tillagning.

Servera din tacofärs i skal eller tortillas tillsammans med den picklade löken och guacamolen. Addera även ditt val av färska grönsaker, riven ost, salsasås samt matyoghurt eller gräddfil.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *