fbpx
Blog
Jun 17
, Spett med smaker av mellanöstern och fräsch sallad på gurka, rädisa, fänkål och dill

Spett med smaker av mellanöstern och fräsch sallad på gurka, rädisa, fänkål och dill

4 portioner
Tid: 45 minuter

Ingredienser

  • 1 pkt Peeas of Heaven färs
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1  gul lök
  • 1 msk mörk soja
  • 2 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 4 msk ajvar
  • 1 tsk sambal oleak
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt och peppar

Sallad

 

  • 1 fänkålsstam
  • 1 gurka
  • 10 rädisor
  • 1 äpple
  • Knippe dill
  • 1 msk Citronjuice
  • 1 tsk Agavesirap
  • ½ tsk salt och peppar

Kronärtskockskräm

  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 100 g vegansk färskost
  • 1 tsk citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk torkad timjan resp. rosmarin
  • 2 msk olja
  • Peppar

RECEPT

Spett: Lägg färsen i en ren skål. Skala löken och riv den grovt. Pressa ur överflödig vätska och lägg ned i skålen med färsen. Pressa vitlöksklyftorna ned i skålen och häll i soja, olja, vinäger, samabl oleak, ajvar, timjan, cayennepeppar och salt och peppar. Blanda runt så att allt blandas och kläm sedan fast färsen på spett (har du träspett bör du ha lagt dessa i blöt i cirka 30 minuter innan). Grilla spetten på grillen eller tillaga dem i ugnen i 15 minuter (vänd på spetten efter halva tiden) på 225 grader.

Sallad: Skölj alla grönsaker. Skiva sedan upp fänkålen tunt (gärna på mandolin), dela gurkan på mitten och kärna ur. Dela i mindre bitar. Dela upp rädisorna i små båtar. Hacka upp dill. Lägg allt i en skål och häll över citronjuice, agavesirap och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen i cirka 30 minuter innan servering.

Konärtskockskräm: I en mixer: lägg i kronärtskockorna, färskosten, citronjuice, vitlöksklyfta, timjan, rosmarin och olja och mixa till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *