English
Blog
Jun 17
, Sallad med rostad/grillad blomkål, morot, linser och örtdressing med chorizo

Sallad med rostad/grillad blomkål, morot, linser och örtdressing med chorizo

4 Portioner
Tid: 45 minuter

Ingredienser

  • 1 pkt Peas of Heaven chorizo

Sallad:

  • 1 blomkålshuvud
  • 400 g späda morötter
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 tsk agavesirap
  • 3 msk olja
  • 1 pkt gröna linser
  • 70 g gröna blad

Dressing

  • 1 knippe morotsblast
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk Kapris
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 0.5 dl Olja
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk tahini
  • Salt och peppar

RECEPT

Sätt ugnen på 225 grader. Dela upp blomkålen i mindre bitar och tvätta av morötterna och skär bort blasten (men spara ca 2 cm av blasten på morötterna). Ta fram en skål och häll i 2 msk av oljan, agavesirap, kumminfrön och ha i blomkålen och morötterna och rör runt. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 30 minuter. Vänd grönsakerna 2-3 gånger. Koka linserna enligt förpackning. Häll av överflödigt vatten och blanda med 1 msk olja.

Dressing: Skölj blasten och persiljan. Lägga alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät dressing. Späd eventuellt med vatten. Har du inte morotsblast ersätter du det med mer färska kryddor.

Montering: Tänd grillen och grilla chorizon alt. skiva chorizon och stek 2-3 minuter per sida i en stekpanna. Lägg upp salladsblad på ett stort fat, häll över linserna och lägg över blomkål och morötter. Häll över 1/3 av dressingen och blanda runt. Toppa med sockerärtor och korven och servera med resterande dressing.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *