fbpx
Blog
Apr 10
, Peas of Heaven Vegan Prinskorv med gratinerad blomkål

Peas of Heaven Vegan Prinskorv med gratinerad blomkål

4 portioner
Tid: 40 minuter

  • 1 paket Peas of Heaven Vegan Prinskorv
  • 1 msk rapsolja till stekning

Blomkål

  • 800 g blomkål, gärna olika sorter (vit, gul, romanesco)
  • 3 dl mandelmjölk
  • 2 dl mandelgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 citron, rivet skal och saft
  • 1/2 dl hackad färsk timjan + kvistar till garnering
  • Maizena
  • Salt och peppar
  • 1 dl veganost

Apelsinsallad

  • 1 apelsin1 påse sockerärter
  • 1/2 påse ruccola
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

RECEPT

  1. Sätt ugnen på 200°C, varmluftseffekt.
  2. Koka upp mjölk, grädde och buljong i en kastrull. Red av med maizena till en tjockare såskonsistens. Smaka upp med citronsaft och -skal, timjan, salt och peppar.
  3. Ansa och skär blomkålen i större buketter och lägg i en ugnsfast form. Häll såsen över blomkålen och strö över osten och ugnsbaka i cirka 25  minuter tills blomkålen får en finn och gyllene färg.
  4. Stek Peas of Heaven Vegan Prinskorv i olja tills de får en fin och gyllene färg, det tar ungefär 5 minuter.
  5. Skär av skalet på apelsinen och skär den i bitar. Dela sockerärterna och slunga med apelsin, ruccola, olja, salt och peppar.
  6. Servera Peas of Heaven Vegan Prinskorv med blomkålen och apelsinsalladen.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *