English
Blog
Jan 17
, Middagskorv med paprika och röd curry

Middagskorv med paprika och röd curry

4 portioner
Tid: 30 minuter

Ugnsbakad Middagskorv

  • 1 Peas of Heaven Middagskorv
  • 1 rödlök
  • 2 paprikor
  • 250 g broccoli, färsk alt. fryst
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 tsk röd chilipasta + ev. 1 tsk till garnering
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk honung eller agavesirap
  • 2 tsk maizena
  • salt
  • 1 dl veganost
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • 1/2 dl koriander

Serveras med ris.

RECEPT

Sätt ugnen på 200°C, varmluftseffekt.

Börja med att skära Peas of Heaven Middagskorv i skivor om 1-2 cm. Undvik att skära ända ner; korven ska fortfarande hålla ihop. Lägg i en ugnssäker form.

Dela, kärna ur och skär paprikan i större bitar. Skiva löken i båtar. Fyll korvskivorna med lök och paprika. Skär sedan broccolin i buketter och lägg runtom korven.

Blanda kokosmjölk, 2 tsk röd currypasta, ingefära, vitlök, honung (eller agavesirap), maizena och salt i skål. Häll därefter såsen över korven och toppa med ost och cashewnötter.

Ugnsbaka i ca 30 minuter, tills korven får en fin och gyllene färg.

Koka under tiden riset enligt anvisningen på förpackningen.

Dekorera korven med hackad koriander och eventuellt lite mer röd chilipasta.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *