4 portioner
Tid: 30 minuter
Ugnsbakad Middagskorv
- 1 Peas of Heaven Middagskorv
- 1 rödlök
- 2 paprikor
- 250 g broccoli, färsk alt. fryst
- 1 burk kokosmjölk
- 2 tsk röd chilipasta + ev. 1 tsk till garnering
- 1 msk riven, färsk ingefära
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk honung eller agavesirap
- 2 tsk maizena
- salt
- 1 dl veganost
- 1 dl hackade cashewnötter
- 1/2 dl koriander
Serveras med ris.
RECEPT
Sätt ugnen på 200°C, varmluftseffekt.
Börja med att skära Peas of Heaven Middagskorv i skivor om 1-2 cm. Undvik att skära ända ner; korven ska fortfarande hålla ihop. Lägg i en ugnssäker form.
Dela, kärna ur och skär paprikan i större bitar. Skiva löken i båtar. Fyll korvskivorna med lök och paprika. Skär sedan broccolin i buketter och lägg runtom korven.
Blanda kokosmjölk, 2 tsk röd currypasta, ingefära, vitlök, honung (eller agavesirap), maizena och salt i skål. Häll därefter såsen över korven och toppa med ost och cashewnötter.
Ugnsbaka i ca 30 minuter, tills korven får en fin och gyllene färg.
Koka under tiden riset enligt anvisningen på förpackningen.
Dekorera korven med hackad koriander och eventuellt lite mer röd chilipasta.