fbpx
Blog
Jun 17
, Matmuffins med slantad korv

Matmuffins med slantad korv

12 stycken muffins
Tid: 40 minuter

Ingredienser

  • 5 dl glutenfritt mjöl
  • 2 tsk psyllium
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk kikärtsspad
  • 1 ½ msk äppelcidervinäger
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 4 st Peas of Heaven grillkorvar
  • 2 vårlökar
  • 1 näve finhackad babyspenat
  • Pesto
  • Finhackade färska kryddor

RECEPT

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Slanta upp korvarna och vårlöken. Stek korven i olja i en stekpanna tills bitarna fått färg. Sänk värmen och stek med löken i 1-2 minuter. Ställ åt sidan att svalna. Ta fram två skålar. Blanda mjöl, psyllium, bakpulver och salt i en av skålarna och i den andra vispar du ihop kikärtsspad, vinäger, mjölk och rapsolja. Häll över vätskan i skålen med mjölet och vispa ihop till en smet. Häll i korven och löken. Ta fram en muffinsplåt och placera muffinsformar i. Fördela smeten i formarna. Klicka i ½ tsk pesto i varje muffin och gör ett virvelmönster med hjälp av en sked. Strö över färska kryddor och grädda i mitten av ugnen i cirka 18 minuter. Låt svalna helt innan du placerar dem i en lufttät behållare och stoppar ned i picknickväskan.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *