English
Blog
Dec 25
, Margherita med Chorizo 

Margherita med Chorizo 

Pizzadeg

  • 25g jäst  
  • 2,5dl vatten  
  • 2msk olivolja  
  • 0,5tsk salt  
  • 6dl vetemjöl  

Tomatsås

  • 1 butk krossade tomater  
  • 1/2dl olivolja  
  • Salt  

Topping

  • 150g valfri mozzarella  
  • 100g körsbärstomater  
  • 1 paket Peas of Heaven Chorizo  
  • Flingsalt  
  • Färsk basilika  
  • Pinjenötter  

RECEPT

  1. Smula sönder jästen i en degbunke. Tillsätt ljummet vatten, rör tills allt löst sig.
  2. Addera olja, salt och nästan allt mjöl. Knåda degen smidig. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i en timma.
  3. Arbeta ihop degen på arbetsbord och dela upp i fyra lika stora delar. Kavla ut till bottnar.
  4. Rör ihop krossade tomater och olivolja, smaka av med salt.
  5. Lägg på ost, halverade körsbärstomater, chorizo och flingsalt.
  6. Baka pizzan i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.
  7. Toppa med färsk basilika och pinjenötter.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *