fbpx
Blog
Jan 25
, Lasagne med Peas of Heaven veganfärs och portabellosvamp

Lasagne med Peas of Heaven veganfärs och portabellosvamp

4 portioner
Tid: 45 minuter

  • 1 förpackning Peas of Heaven veganfärs
  • 2 msk olivolja till stekning + 2 msk olivolja till formen
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk rödvinvinäger
  • 2 dl mandelgrädde alt. valfri vegansk grädde
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 1 svartkålhuvud
  • 2 portabellosvampar
  • 1 zucchini
  • 1 dl riven veganost

Basilikaröra

  • 1/2 kruka basilika, hackade blad (spara lite till garnering)
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl pumpafrön
  • 2 morötter, rivna eller svarvade till servering

RECEPT

  1. Fräs Peas of Heaven veganfärs i olja i cirka 3 minuter på medelvärme. Tillsätt lök, vitlök, oregano, tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater, vatten, buljong, vinäger och grädde. Koka ihop på svag värme i cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 215°C, varmluftseffekt.
  3. Ansa och plocka av bladen på kålen. Skiva svamp och zucchini tunt, gärna på en mandolin.
    Smörj en ugnssäker form med olivolja. Lägg några kålblad i botten tillsammans med svamp och zucchini (så att grönsakerna är lasagneplattor), bred ett jämt lager med färs över. Fortsätt varva med kål, svamp, zucchini och färs i flera lager tills färsen tar slut. Strö över ost och gratinera i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Blanda under tiden alla ingredienser till basilikaröran, smaka av med salt och peppar.
  5. Rippla över lite basilikaröra på lasagnen, garnera med mer färsk basilika och servera tillsammans med morotssallad.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *