English
Blog
May 08
, Gustavs Chorizogryta

Gustavs Chorizogryta

4 portioner: 

  • 1 paket vegansk chorizo á ca 300 g
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor eller 2 medelstora morötter
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 hela röda chilifrukter
  • 4 färska röda tomater
  • 2 tsk kummin (ej spiskummin!)
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk kikkomansoja
  • 1-2 dl vatten
  • 1 burk á 380 g kokta kikärtor
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • Salt efter smak
  • Olivolja att steka i
  • Juice från 1/2 färsk citron

Under Vegovision i Göteborg och Malmö, 2019, hjälpte Gustav Johansson (Jävligt Gott) oss att laga en chorizogryta på vår korv, något som blev väldigt uppskattat och såklart vill vi dela med oss av receptet.

RECEPT

  1. Skölj, skala och hacka morot, lök, och färska tomater.
  2. Skiva korven i cm tjocka skivor
  3. Finhacka vitlök och färsk chili
  4. Hetta upp en gryta med rikligt med olivolja i botten och fräs löken, och morötterna tills löken mjuknat
  5. Tillsätt korven samt alla torra kryddor, vitlök och chili och låt steka med i 3-4 minuter tills korven och grönsakerna fått färg och det doftar gott
  6. Ha i de hackade tomaterna och stek på medelhög värme tills tomaterna har kokat sönder och börjar vätska ur. Smaka av med kikkomansoja och späd med ev. 1-2 dl vatten till och låt sedan koka i ca 20 minuter utan lock så alla smaker går ihop och du får en fin och tjock gryta
  7. Häll av spadet från kikärtorna och häll ner dem i grytan. Koka upp igen och smaka av med salt och färsk citronjuice.
  8. Skölj och finhacka persiljan och rör ner i grytan. Klart!
  9. Servera med ris eller bröd.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *