fbpx
Blog
Feb 12
, Grillkorv med rostad majs och mangosalsa

Grillkorv med rostad majs och mangosalsa

4 portioner
Tid: 45 minuter

  • 1 pkt Peas of Heaven Vegan Grillkorv
  • 1 surdegsbaguette
  • 1 påse babyspenat (70 g) till servering

Rostad majskräm

  • 340 g majs (1 stor burk), avrunnen
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackad
  • 1/2 röd chili, finhackad
  • 1 dl mandelgrädde alt. valfri vegansk grädde
  • 1/2 citron, pressad saft och rivet skal
  • salt

Picklad rödlök

  • 200 g röd steklök alt. 2 rödlökar
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 lagerblad

Mangosalsa

  • 1 mango, grovhackad
  • 1 avokado, grovhackad
  • 1/2 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, pressad saft och rivet skal
  • 1/2 dl hackad mynta

Rotfruktspytt till servering

RECEPT

  1. Rosta majsen i en stekpanna med matolja i cirka 5 minuter på medelvärme, tillsätt vitlök och chili på slutet. Pulsmixa majskornen, grädde, citronsaft och -skal och salt till en röra med stavmixer eller blender.
  2. Koka steklöken knappt mjuk i lättsaltat vatten, det tar cirka 3-4 minuter. Häll av och kyl ner i kallt vatten. Koka upp vinäger, socker, salt och lagerblad, låt svalna. Skär av roten på löken och tryck ut mittdelen och lägg i ättikslagen. Låt löken ligga i lagen minst en timma, gärna i två dygn.
  3. Blanda alla ingredienser till mangosalsan.
  4. Grilla eller stek Peas of Heaven grillkorv, cirka 5 minuter.
    Dela baguetten i lagom långa korvbröd och lägg i spenat och en korv. Toppa med tillbehören och servera eventuellt med rotfruktspytt (stek t.ex. rotselleri, morot och palsternacka skuren i centimeterstora bitar i cirka 10 minuter på medelvärme i olivolja, smaka av med salt och peppar).

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *