English
Blog
Feb 17
, Chorizofyllda paprikor med quinoa och fetaost

Chorizofyllda paprikor med quinoa och fetaost

4-5 portioner

  • 4–6 paprikor
  • Ett paket Peas of Heaven Vegan Chorizo
  • 1 gul lök
  • Smör/olja att steka i
  • 200 g oliver
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk timjan
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 4 dl kokt quinoa (alternativt ris, bulgur eller liknande)
  • 200 g vegansk fetaost
  • Salt och peppar

Till servering

  •  Tomatsås (hemmagjord eller köpt, t.ex. färdig pizzasås
  • Sallad

RECEPT

  1. Värm ugnen till 200°. Dela paprikorna på längden, kärna ur och lägg i en ugnsfast form. Grilla mitt i ugnen medan du gör fyllningen.
  2. Tärna chorizon och hacka löken. Stek korven och lägg sedan i löken och låt den fräsa tills den är mjuk.
  3. Hacka oliverna och tillsätt dessa, tomatpuré, timjan, pressad vitlök och den kokta quinoan. Smula ner hälften av fetaosten och rör om tills osten smält.
  4. Fyll paprikahalvorna med fyllningen och toppa med resten av fetaosten i smulor. Gratinera mitt i ugnen i ytterligare 20–30 min.
  5. Servera med tomatsås och sallad.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *