English
Blog
Feb 25
, Chorizo med rostad kål och tomatsalsa

Chorizo med rostad kål och tomatsalsa

4 portioner
Tid: 35 minuter

  • 1 pkt Peas of Heaven Vegan Chorizo
  • 2 spetskål, gärna olika färg
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 kvistar färsk rosmarin, grovhackade
  • 1 dl hackade pistagenötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk agavesirap
  • Salt och nymald svartpeppar

 

Tomatsalsa

  • 200 g cocktailtomater, gärna olika färger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl ajvar relish
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • Salt

RECEPT

  1. Sätt ugnen på 200°C, varmluftseffekt.
  2. Dela kålen i ungefär 2 centimeter tjocka klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Mortla eller mixa soltorkade tomater till en röra.
    Toppa kålen med röran, vitlök, rosmarin, pistagenötter, olja, agavesirap, salt och peppar. Ugnsbaka i cirka 25 minuter tills kålen är mjuk och har en fin och gyllene färg.
  3. Tillaga under tiden tomatsalsan genom att grovhacka cocktailtomater och blanda med resterande ingredienser.
  4. Stek eller grilla Peas of Heaven Vegan Chorizo och servera tillsammans med kålen och tomatsalsan.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *