fbpx
Blog
Jun 17
, Burgare med vitlök- & sojastekta champinjoner, pumpakräm, ramslöksmayo och rostad lök

Burgare med vitlök- & sojastekta champinjoner, pumpakräm, ramslöksmayo och rostad lök

4 portioner
Tid: 60 minuter

Ingredienser:

  • 2 pkt Peas of Heaven burgare
  • 4 hamburgerbröd
  • 70 g Rucola
  • Rostad lök

Stekta champinjoner:

  • 250 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ msk mörk soja
  • 1 msk fryst hackad persilja eller 1 dl färsk som du finhackar
  • Salt och peppar

Pumpakräm:

  • 1/2 pumpa + 1 msk olja
  • 1/2 dl vegansk creme fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citron
  • 0.5 tsk salt
  • Ramslök eller rosmarin

Ramslöksdressing:

  • 1 dl äggfri majonäs
  • 0.5 dl fet vegansk yoghurt
  • 1 msk torkad ramslök
  • 1 tsk citronjuice
  • Salt & svartpeppar

RECEPT

 

Pumpakräm: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och dela upp pumpan i mindre bitar. Lägg i en ugnsform tillsammans med vitlöksklyftor och häll över lite olja. Blanda runt så att bitarna täcks. Rosta i ugnen i 30 minuter eller tills pumpan är mjuk och fått lite färg. Låt pumpan svalna något och mixa sedan ihop alla ingredienser till en len röra.

Champinjonerna: Skölj av champinjonerna och få bort smuts. Torka av med en ren kökshandduk. Skiva upp champinjonerna i 2-3 mm tjocka skivor och lägg i en torr stekpanna och sätt på medelhög värme. Stek svampen i 3-4 minuter tills den har fått lite färg. Ha i 1 msk rapsolja och pressa i vitlöken. Sänk värmen och rör runt så att vitlöken inte blir bränd. Tillsätt soja och persilja samt smaka av med salt och peppar (tänk på att sojan är salt så smaka av innan du saltar för mycket). Låt steka i 2-3 minuter till innan du tar ur svampen ur pannan.

Ramslöksdressing: Blanda ihop majonäs, yoghurt och citronjuice i en liten skål. Strö över ramslöken och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Montering: Tänd grillen och vänta tills du har fått en fin glöd. Grilla burgarna 2-3 minuter per sida (alt. stek i stekpanna). Bre majonäs på bottenbrödet, lägg på burgaren, ett lager pumpakräm, en näve rucola, champinjoner och toppa med rostad lök och tillslut toppbrödet.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *